Werkgever – preventief financiële zelfredzaamheid medewerkers vergroten

pexels-karolina-grabowska-5882683_1120x500

WAT

Weet je of vermoed je dat binnen jouw onderneming een deel van de medewerkers worstelen met het overzicht en inzicht te behouden in hun geldzaken? Wisselen de verschillende loonbeslagen zich in een continu tempo af? De medewerkers zijn goed in hun werk, maar missen de tools en de inzichten om hun financiële zelfredzaamheid te vergroten. Het lukt ze niet om bewust om te gaan met hun uitgaven en inkomsten. Ze willen continu voorschotten, overwerken, willen bijna geen vakantiedagen opnemen, vragen om salarisverhogingen, maar het lukt ze maar niet om de financiële gaten te dichten.

Dit kan voor de werkgever vervelend zijn! Een medewerker is waardevol voor de organisatie, maar bij financiële onrust in de privésituatie lopen kosten voor de werkgever ook op. Denk aan de productiviteit van de werknemer die met 20% afneemt. Daarnaast is de salarisadministratie drukker met het verwerken van het loonbeslag voor de betreffende werknemer. De kans op meer ziektedagen bij de werknemer is groter door de stress van de werknemer.

Investeer in alle medewerkers en maak ze bewust van de waarde van een goede thuis administratie. De werknemer krijgt balans in zijn inkomsten en uitgaven, wordt weerbaar bij financiële tegenslagen en voorkomt een beginnende schuldpositie.

HOE

Voorkomen is beter dan genezen!

Groepspresentatie voor algemene bewustzijnsvergroting over budgetteren en de financiële zelfredzaamheid. Hierin leert de groep wat het belang is van overzicht in de inkomsten en uitgaven. Samen werken we de basis van een budgetmaandoverzicht uit, zodat iedereen er thuis mee aan de slag kan. We bespreken klassikaal hoe je zelf kan bepalen waar je geld aan uitgeeft. Ook bespreken we het belang van het voorbereiden van belangrijks beslissingen en hoe je hier mee om kunt gaan. 

Na de cursus zijn uw medewerkers getraind in de volgende vier stappen van financiële zelfredzaamheid:

1. inkomsten en of inkomens verruimende maatregelen verwerven 

2. de geldzaken inzichtelijk organiseren

3. bewust geld uitgeven 

4. voorbereid zijn op de toekomst

Na afloop van de cursus wordt er middels nazorg gekeken of men nog specifieke vragen heeft om zo te beoordelen of er medewerkers zijn die meer 1-op-1 aandacht nodig hebben.

WAAR

De cursus kan binnen uw bedrijf worden gegeven. In overleg kunnen dan verschillende mogelijkheden worden besproken, waarbij de continuïteit van de bedrijfsvoering het belangrijkste is. 

 

Neem contact op voor een passende offerte.