Zelfstandige ondernemers – Zakelijke administratie

pexels-energepiccom-313690_1120x500

WAT

Herken je dit:
Je bent goed in je werk en geniet van het ondernemen als ZZP’er, maar het financiële stuk ligt nog steeds in de kast en je hebt achterstand en geen idee hoe dit te ordenen; door je succes moet je administratie ook meegroeien en gestructureerd ingericht worden; of je hebt het uitbesteed aan een boekhouder maar kunt de cijfers van je balans en winst-en-verliesrekening niet lezen; je voelt je rijk doordat de bankrekening een hoog saldo heeft, maar je schrikt van de bedragen van de belastingaanslag en durft niet meer te investeren. 

Als ondernemer moet je van heel veel markten thuis zijn of je zwakke punten goed kennen en deze uitbesteden. Met administratieve vraagstukken en structuur kan ik je helpen. 

Met mijn financiële achtergrond met ruim 14 jaar werkervaring en diverse studies tot uiteindelijk Financial Controller kan ik je coachen, ondersteunen of eventueel ontlasten door bepaalde taken uit te voeren. 

HOE

Inzicht geeft mogelijkheden tot groei

Wanneer je de administratie op orde hebt dan heb je overzicht. De rapportages uit je boekhoudprogramma geven informatie om te kunnen sturen. Ook in de huidige crisis is het belangrijk om kansen te zien en te kunnen investeren. Als je  de cijfers kunt lezen dan kun je wel overwogen beslissingen maken. En je bent in staat analyses te maken over de terugverdientijd van de investering.

Een mooi voorbeeld is Starbucks. Op de rand van hun afgrond zagen ze een kans en investeerden ze in het betalen via de mobiele telefoon. Op dat specifieke moment waren ze met deze investering vooruitstrevender dan hun concurrenten en werden hun verkopen gestimuleerd door een groot deel van deze mobiele verkopen! Hun marketing kunnen ze specifiek inzetten op deze klanten waarvan ze het koopgedrag weten en welke ze kunnen bereiken via de app. 

Ook al ben jij maar een zelfstandige die in zijn eentje werkt, ook jij kunt kansen zien in je markt en wilt ze toch niet door onwetendheid voorbij laten gaan? Wacht niet langer en wordt ook handig met cijfers!