Besparen op je vaste lasten

Jaarlijks overstappen van energie leverancier loont. Het lijkt erg logisch en de consument kan ook veel informatie vinden bij energievergelijkers, maar toch zijn er nog steeds mensen die het niet doen. Gewend aan hun vaste leverancier en bang voor de rompslomp er omheen.
Echter leert de ervaring dat het wel meevalt. De investering is je verbruik invoeren bij een energievergelijker en bepalen wat jij het belangrijkste vind. Groene energie, vast contract voor 1 of meerdere jaren, voorwaarden bij de aangeboden korting.

Wanneer je je hierin hebt verdiept kun je je keuze bevestigen. Vaak zegt de nieuwe leverancier je contract op bij je oude leverancier. Daarna is het afwachten op nieuwe correspondentie. Enige nadeel is dat je je historie van verbruik kwijt bent, maar voordeel is dat je nu wel geld gaat besparen. En uiteindelijk is een gemiddeld verbruik per jaar het enige wat interessant is. Noteer deze gegevens voor jezelf en bekijk het komende jaar of je in dezelfde lijn blijft verbruiken.

Verder merk je niets fysiek van deze overstap. Er komt niemand aan de deur enkel een administratieve handeling wordt uitgevoerd. Voor een recente klant bedroeg deze besparing ruim 375 euro voor het omzetten van energieleverancier voor een contract van 1 jaar. Volgend jaar gaan we weer samen kijken naar de dan gelden de tarieven en aanbiedingen en maken we opnieuw een keuze. De besparing zal niet zo hoog zijn als deze, maar kan zeker nog tussen de 50 en 100 euro bedragen leert mijn eigen ervaring van de afgelopen jaren.

Tel deze besparing is door voor een aantal jaren. Dat kan toch een leuke duit zijn in je spaardoel voor een andere auto, mooie vakantie of je vervroegd pensioen.